Skip to main content
Domovská stránka » Podnikání » PROČ BY MĚLI ZAMĚSTNAVATELÉ PODPOROVAT ZAMĚSTNANCE VE SPORTOVNÍCH AKTIVITÁCH?
ADVERTORIAL

Produktivita a spokojenost zaměstnanců nedílně souvisí s ekonomickým růstem a rozvojem společností. Není proto divu, že zaměstnavatelé hledají cesty, jak maximalizovat produktivitu a přispět ke spokojenosti svých zaměstnanců. Jednou z cest je podpora zaměstnanců v pravidelném pohybu. Spojitost sportu s vyšší produktivitou potvrzují i přední světové studie.

Vlivem pravidelné sportovní aktivity na výkon zaměstnanců se zabývala celá řada studií a většina z nich dospěla ke stejnému závěru, a sice že má sport pozitivní vliv na pracovní výkon. Příkladem může být studie Briston University z roku 2008, podle které mají zaměstnanci ve dnech, kdy cvičí, větší pravděpodobnost, že dokončí práci včas, vyšší koncentraci a výraznější motivaci práci dokončit v termínu.

Pomozte svému týmu cítit se lépe >

Z výše uvedeného vyplývá, že sport má pozitivní vliv nejen na naše zdraví, ale také práci. Pravidelný výzkum společnosti MultiSport Benefit s.r.o., jejímž hlavním produktem je karta MultiSport, se podíval na to, jaký postoj mají Češi ke sportu. Z výzkumu například vyšlo, že 64 % Čechů a Češek sportuje alespoň jednou měsíčně a dvě třetiny oslovených tráví pohybem alespoň hodinu týdně. Za sportovce se považuje 45 % populace.

Zdroj: archiv MultiSport

Z průzkumu společnosti MultiSport Benefit s.r.o. mimo jiné vyšlo i to, že 45 % populace vnímá jako zajímavý benefit příspěvek na sport a 23 % lidí si přeje, aby získávali od zaměstnavatele příspěvek na sportovní aktivity. Přesto 63 % Čechů a Češek ale příspěvek stále nedostává. Průzkum také ukázal, že by se 57 % respondentů věnovalo pohybu častěji, kdyby dosáhli na vyšší příspěvek na sport a zdravý životní styl.

Jedním z firemních benefitů, jež Čechy motivuje k pohybu, je právě karta MultiSport, díky které se cítí lépe již více než 245 000 zaměstnanců. Tuto kartu, kterou mohou zaměstnanci získat výhradně přes svého zaměstnavatele, je možné využít na celou řadu sportovních a relaxačních aktivit, jako je návštěva fitness centra, skupinových lekcí, bazénů či koupališť,  ZOO apod.


Next article