Skip to main content
Domovská stránka » Optimalizace businessu » ZHODNOCENÍ PENĚZ INVESTOVÁNÍM PŘES CROWDFUNDING
ADVERTORIAL

Crowdfunding, tedy způsob financování projektů díky finančním prostředkům od lidí, je jedním z fenoménů dnešní doby. O tom ostatně svědčí i statistiky, podle kterých má v současnosti odvětví crowdfundingu globální tržní hodnotu 1,4 miliardy dolarů. Jakým způsobem crowdfunding pomáhá firmám a jaké výhody přináší investování na crowdfundingové platformě Fingood?

Crowdfunding je moderní způsob financování firem a jejich projektů, na němž se podílí tisíce investorů. V současné době představuje crowdfunding pro firmy jednu z alternativ ke standardním věřitelům. Otevírá tak dveře i menším podnikatelům. V závislosti na typu crowdfundingu získávají investoři od firmy poděkování (neinvestiční crowdfunding) nebo odměnu či podíl na podniku (investiční crowdfunding).

Veškeré projekty na platformě Fingood jsou zajištěné, buď nemovitostí, nebo movitým majetkem.

V praxi zpravidla crowdfunding funguje tak, že firmy zveřejní své nápady a záměry na některé z crowdfundingových platforem, jež zajišťují interakci mezi podnikateli a investory. Investoři mají možnost zvolit projekt, který je osloví, a pomoci tak dané firmě a navíc efektivně zhodnotit své finance. Výhodou investování prostřednictvím crowdfundingu je zejména jednoduchost, transparentnost, nižší riziko, atraktivní výnos a v neposlední řadě diverzifikace, která je klíčem ke zdravému investičnímu portfoliu.

Jedním z dalších nesporných plusů crowdfundingu je jeho dostupnost i pro malé investory. Například crowdfundingová platforma Fingood umožňuje investovat už od 1000 Kč s ročním zhodnocením 10 až 12,6 %. Platforma má dosah na cca 12 000 investorů ve své databázi, je to také skvělá cesta k dosažení nových potenciálních zákazníků pro jednotlivé financované společnosti. Tato platforma navíc přišla s inovativní možností financování projektů, a sice prostřednictvím Bitcoinů a dalších kryptoměn. Investování na Fingoodu je spojené s pečlivě vybranými, zajištěními projekty, které jsou zárukou bezpečnosti investice, a výplatou předem stanoveného výnosu každý měsíc.

Next article